© Община Белоградчик

Вечерта в местността Панаирище официално бе поставено началото на общоградското тържество. На събитието присъстваха Огнян Асенов – областен управител на област Видин, Видинският митрополит Даниил, Архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия, Мария Йеленкович – заместник кмет на община Княжевац (Република Сърбия), Мишел Николич – помощник на кмета на община Княжевац, Светослав Славчев – кмет на община Димово, Анжело Добричов – кмет на община Чупрене, Юлиян Симеонов – кмет на село Гара Орешец.

Кметът на общината Борис Николов поздрави жителите и гостите на Белоградчик с празника. Той подчерта да отдадем заслуженото на всички, които с трудолюбие и вяра в по–доброто и светло бъдеще са съградили и продължават да съграждат днешния облик на града и общината. На всички жители на община Белоградчик кметът пожела здраве, успехи във всяко начинание и да бъдат горди, че живеят и работят в едно от красивите места на родината. Николов връчи грамоти на местни институции за социална и будителска дейност и активно участие в културните събития на общината. Грамоти получиха и отличниците на випуск 2023 на СУ „Христо Ботев“.

Областния управител на област Видин Огнян Асенов и заместник кметът на Княжевац Мария Йеленкович поздравиха гражданите и гостите на Белоградчик.

Скулпторът Александър Пройнов – Апер подари на Борис Николов статуетка, чиято изработка е вдъхновена от едно от скалните образувания „Ученичката”. Николов от своя страна я предаде на уредника Елена Джунинска за попълване на постоянната експозиция на Художествена галерия „Вълчо Вълчев”.

Празникът продължи с богата програма, в която участие взеха Детска градина „Иглика”, ученици към Детски комплекс – Белоградчик, певческа група „Пей сърце” към Пенсионерски клуб „Мадона”, вокалната група „Чаровни години” и Мъжки камерен хор към Народно читалище „Развитие - 1893 г.”

Празничната програма продължава и на 30 юни, когато гостува Танцов ансамбъл „Радост” – Монтана и оркестърът на Емир Кустурица. На 01 юли посетителите могат да се забавляват с Цирково-магичното шоу на Ани Артанес и концерт на певицата Рени.

Източник: Пресслужба на община Белоградчик