Бусът с пловдивска регистрация е шофирал 22-годишен мъж от Пловдив. Тестът с дрегер не е отчел наличие на алкохол, взета му е кръвна проба за медицинско изследване. С него пътували три жени и двама мъже. Или общо шестима души в буса.

Водачът и четирима от пътниците са настанени за лечение във видинската болница. Един пътник е освободен след преглед и оказана медицинска помощ. Всички пътници са от Пловдивско. Огледът на местопроизшествието е приключил.

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че на 13 февруари, в 15.35 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа с пострадали между селата Арчар и Добри дол. Към мястото незабавно били насочени екипи на полицията, пожарната и ЦСМП.

При огледа на местопроизшествието разследващите установили, че лек автомобил „Фолксваген Каравел“ с пловдивска регистрация, шофиран от 21-годишен от гр. Пловдив, движейки се в посока Монтана при излизане от ляв завой навлязъл в насрещната лента и се блъснал челно в насрещно движещ се лек автомобил „Мерцедес“ с видинска регистрация, шофиран от 40-годишна видинчанка.