Същият ден около 10:20 ч, служители на РУ - Лом извършили проверка на адрес в града, за установяване на 42-годишен който е поставен под карантина във връзка със заповед на министъра на здравеопазването свързана с разпространението на COVID-19. При извършената проверка не са установени лица живущи на адреса. След проведен разговор, мъжът заявил, че се намира в село Якимово. За случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура в Лом. Образувано е досъдебно производство.

Няколко часа по-късно в РУ-Лом, е получен сигнал за това, че 39-годишен от града пазарува в магазин, като същият е поставен под карантина. От преглед на видеозаписите на охранителните камери в магазина е установено, че около 12:00 ч. мъжът е пазарувал в магазина и по случая е образувано досъдебно производство

Установен е и 22-годишен жител на Монтана който също е нарушил наложената му карантинна и е образувано е досъдебно производство за престъпление по Наказателния кодекс. Рано тази сутрин в Бойчиновци е установен още един нарушител на каратнина- 32-годишен местен жител.