MediaNews научи, че според досъдебното производство и събраните доказателства, приобщени към делото, подсъдимият е извършил деянието през лятото на миналата година. Тогава той отишъл в дома на съседите си и започнал да забавлява четиригодишното им момченце, докато майката си вършела къщна работа, а бащата и по-голямото им дете не били у дома. Двамата с детето гледали някакви клипчета на телефона му и жената спокойно домакинствала.

Излязла и на двора да посвърши нещо. Случайно погледала в стаята и ужасена видяла, че съседът й е със смъкнати панталони, а пред него било момченцето със свалено бельо. Майката се разкрещяла, обула детето и подгонила перверзника. Стигнала го чак в дома му и той признал за похотливите се действия. Родителите на детето уведомили полицията, пред която педофилът също направил признания.

Съдебно-медицинската експертиза не е констатирала физически и психически травми у детето, което според малката си възраст, дори не осъзнало какво се случва в действителност. Оказало се, че подсъдимия пък бил с чисто съдебно минало,признал вината си и съвсем законно си спестил година и половина /една трета/ от четиригодишното наказание, което съдът определил.

Така престъпникът се отървал с присъда от три години "Лишаване от свобода" с петгодишен изпитателен срок. Съдът е уважил и граждански иск от 5 000 лева за неимуществени вреди, които наглият злосторник е задължен да изплати на семейството на малкото момче.

Родителите на детето споделили пред свои близки, че възнамеряват да напуснат селото, за да не се налага да срещат мръсника и да живеят в страх, че той може пак да посегне на детето им, или на някое друго съседско момче.