Децата бяха малко притеснени от голямото внимание, от бонбоните и шоколадите, от книжките за тях и най-вече от камерите и фотоапаратите на журналистите. Момиченцето се адаптира по-бързо към непознатата атмосфера и дори разказа, че нейният батко Димитър ходи нощем на работа, където реже и пакетира хляб, за да могат на сутринта хората да си го купят пресен. Петър гледаше кака си непрекъснато, вероятно заради навика си всичко да споделя с нея.

Паричните суми от по 300 лева за двете деца бяха връчени от Красимир Богданов на пълнолетните им придружители. Галена не пропусна да каже, че вече си е избрала батко й да й купи с паричките яке и топло шалче. Сестрата на Петър, която е студентка по психология, не успя да прикрие вълнението си от това, че двете деца получават светлина и топлина от обич и внимание за Нова година.

Емоционално и съвсем по човешки девойката се обърна към спортистите и патриотите от ВМРО и прие дарението с думите: "Благословени да сте!”. Красимир Богданов пожела на децата здраве и успехи в училище и обеща това да не е последната им среща. Той връчи специална грамота на Калина Христова, заместник-директор на Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование във Враца, за съдействието на екипа на центъра в осъществяване на благородната мисия на волейболен турнир "ВМРО къп 2016”.

Капитанът на "Спартак", отборът победител в състезанието, Владимир Карталов бе категоричен, че традицията ще продължи и догодина пак ще има волейболен турнир, изпълнен със спортни и човешки емоции, заради огромната благодарност, изгряла в детските усмивки.