Във Враца са обсъждани две кандидатури, но с пълно мнозинство местната структура подкрепи депутата Красимир Богданов. ВМРО ще представи пълна листа за общински съветници с широко гражданско присъствие и кандидати за кметове в почти всички населени места на общината. Очаква се, зад кандидатурата на Богданов да застанат политически партии, както от патриотичния сектор, така и от традиционната десница, а също и социалдемократически формации.

В Оряхово войводите залагат на заместник-областният управител Робертино Маринов. Кандидати за кметове ще бъдат издигнати във всички села. Продължават преговорите за коалиция с други политически партии.

В Мездра ВМРО ще участва заедно с ГЕРБ, като кандидатът за кмет е предприемачът Мирослав Захариев - член на общинското ръководство на ВМРО.

В Роман ВМРО ще участва самостоятелно, а организацията издига кандидатурата на управлявалия два мандата общината бивш кмет Красимир Петков.

В общините Мизия, Криводол и Борован ВМРО ще участва със собствени листи за общински съветници и кандидати за кметове на кметства.

В Хайредин патриотите се коалират със Земеделския народен съюз, а в общините Козлодуй и Бяла Слатина продължават преговорите за формиране на дясноцентристки коалиции.