Проекторешението на Народното събрание предвижда държавните парични награди да се отпускат за особени заслуги към държавата и нацията. Те са разделени на две групи.

Първият списък е от 107 имена, които ще получават по 500 лева на месец. Във втория са 26 души с по 350 лева месечно.

Сред имената има не само видни певци, но и технически лица, работили към бившата "Концертна дирекция". Причината е, че при пожар изгарят архивите и те нямат необходимите документи за стаж.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков обясни: "Проблемът е, че архивът до 1990-та година, част от него се губи, и тези хора не могат да докажат различни години стаж за всеки един от тях. През 2021-ва година беше създаден такъв списък, но с критерии, които бяха доста според мен, недобре направени - кой е спечелил "Златният орфей", кой е спечелил "Мелодия на годината". По този начин не беше решен този проблем. С настоящето решение ние решаваме този проблем".

Сред новите носители на държавните парични премии в размер на 500 лева са Стефка Берова, Йордан Марчинков, Богдана Карадочева, Васил Найденов, Георги Христов, Христо Кидиков, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов, Благовест и Светослав Аргирови и редица други.