Ч7 милиона даваме за да се обезпечат за следващите три месеца полицейските патрули. Ако следващото правителство има желание да ги продължи, да даде пари, ако не - като се върнем, ще продължим“, заяви премиерът Бойко Борисов и добави: "Имаме готовност и 30 милиона да дадем, но ще оставим на следващото правителство да прецени“.

В националната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност операция ще участват 1140 полицейски автомобила, предназначени за извършване на охранителна дейност. За обезпечаването на мобилността на полицейските патрули в малките и отдалечени населени места са необходими 300 нови полицейски автомобили на стойност около 8 млн. лв., от които 6 млн. лв. от бюджета на МВР за 2017 г. и 2 млн. лв. - допълнително отпуснати средства.

В тази връзка правителството одобри постановление за допълнителни разходи по бюджета на ведомството за 2017 г. 5 млн. лв. са предвидени за текущи разходи за изпълнение на дейности по противодействие на битовата престъпност, а 2 000 000 лв. - за закупуване на нови моторни превозни средства.

Източник: http://topnovini.bg/