Полицаите бързо открили пушката, установили скривалището на стрелеца и Мицов бил задържан. Двамата ранени мъже били транспортирани в болница. От гърба на момчето лекарите извадили осем сачми, а една била забита в главата му. Бащата обаче, въпреки усилията на медиците, седмица по-късно починал от раните си.

По време на досъдебното производство станало ясно, че Стефан Мицов вече бил осъждан за друго убийство и е изтърпял ефективна присъда. Прокуратурата повдигна обвинение срещу Мицов и първото заседание по делото за убийството на Петров се проведе на 7 април тази година. То беше отложено за по-късна дата поради необходимост от разпит на експерта изготвил химическата експертиза.

Вчера в Окръжния съд на Враца съдебният процес продължи с изслушване заключението на петорната съдебно-медицинска експертиза. Експертът изготвил заключението по експертизата на веществените доказателства не присъстваше в съдебната зала, но адвокатът на подсъдимия не беше против експертизата да бъде присъединена към делото.

Подсъдимият Мицов, който има опит в съдебна зала при подобен казус, категорично отказа това да бъде направено. Съдът с основание и предвид законовите действия за ненарушаване правата на подсъдимите и останалите участници в наказателния процес, спази процесуалните изисквания и определи нова дата за следващо заседание, за да може експертът да бъде разпитан.