Конкурсът се проведе в периода от 27 септември до 27 ноември 2018 г., като в взеха участие близо 250 деца от цялата страна.

Всички бяха качени на официалната страница на Министерството на туризма във фейсбук, където се състоя електронно гласуване. Онлайн надпреварата беше изключително оспорвана, като в периода 4-21 декември 2018 г. хиляди потребители подкрепиха своите фаворити.

Интернет вотът определи първо място за Катерина Гетова, на 11 години от Мездра, с рисунка на тема "Църквата "Св. Георги в нашия град“, която получи 912 лайка.

На второ място се нареди Елена Стилиянова, на 11 години от Луковит, с рисунка на тема "Провъртеника - природно скално образувание“ с 812 харесвания, а на трето място - Емине Дрангова, на 14 години от Белица, чиято творба изобразява момиче от дестинация Белица и има 554 лайка.

В паралелното гласуване във фейсбук за най-добрите детски рисунки 12-годишната Стела Петрова от Мездра получи 124 точки и заслужи третото място за рисунката си на тема "Църква "Св. вмчк Георги Победоносец" - гр. Мездра", заедно с Ивана Кунева, на 12 години от Луковит, с рисунка на тема "Пещера Проходна - Очите на Бога“, която има 124 точки.

На първо място е Нанси Йорданова, на 13 г. от Драгоман, с рисунка на тема "Параклис "Св. Атанасий Велики" - Неделишки манастир, община Драгоман", която получи 129 точки от оценките на журито. Второто място си поделиха Николета Маринова, на 13 г. от Каварна, с рисунка за дестинация Каварна със 128 точки и Ралица Ганева, на 12 г. от Попово, с рисунка на тема "С България в сърцето - Каварна" за дестинация Каварна, получила 128 точки.

Поощрителна награда получава Диляра Реджебова, на 11 г. от Ардино, за нейната рисунка на пейзаж от дестинация Ардино, получила 121 точки.

Рисунките от конкурса ще бъдат използвани за изработване по проекта на пощенски картички и магнити, които ще се разпространяват у нас и в чужбина.

Министерството на туризма ще награди децата с най-добрите рисунки от гласуването на журито и от гласуването във фейсбук страницата. Датата, на която призьорите ще получат отличията си, ще бъде допълнително определена и обявена на официалната страница на Министерството на туризма и на институционалния профил на министерството във фейсбук.

Благодарим на всички деца за участието им в конкурса!