Участниците в областния етап на фестивала се съревноваваха в три жанра - песен, танц и поезия, като бяха разделени в четири възрастови групи. Тяхното представяне оцени жури с председател Валентин Вълчев.

В раздел "Руски песни" първото място във възрастова категория I-IV клас завоюваха първокласниците от ОУ ,,Св.Св.Кирил и Методий'', град Мездра.

Първо място във възрастовата група V-VIII клас заслужи Вокална група "Детски свят" при ОУ "Христо Ботев" - Мездра с музикален ръководител Анета Петкова, която представи песните "Уральская рябинушка” и "Ой, полна, полна коробушка”. Първa в същия жанр, но при I-IV клас, се нареди и Елена Митова, която изпълни песента "Калинка".

В танцовата надпревара на първо място във възрастовата категория V-VІІІ клас се класира Танцова формация "Sunny girls" при Центъра за подкрепа за личностно развитие в Мездра с ръководител Цветелина Цинцарска.

В раздел "Поезия" първо място във възрастовата група I-IV клас зае третокласничката от СУ "Иван Вазов" Катерина Гетова, а на почетното второ място се нареди Велизара Ценова, ученичка от ІV клас в ОУ "Христо Ботев".

Класираните се на първо място в трите жанра в отделните възрастови групи добиха правото да участват в следващия, регионален кръг на фестивала, който ще се проведе на 13 май в Монтана. Първенците в него ще представят Северозапада в заключителния етап на националния фестивал, който ще се състои през септември на язовир "Копринка" край Казанлък.