© Главна дирекция "Национална полиция

При последвалата проверка на кабината на влекача в таблото зад шкафче, намиращо се в средната конзола, са открити три черни пакета, съдържащи общо 976 грама златни изделия - пръстени, обеци, масивни медалиони, разпределени в прозрачни пликове и маркирани с фабричен знак за 14-каратово злато.

На турския гражданин, шофьор на камиона, е извършен и личен преглед, при който са намерени у него общо 3 650 евро в различни купюри.

© Главна дирекция "Национална полиция"

Срещу шофьора на камиона е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол. С постановление на Окръжна прокуратура - Ямбол шофьорът на камиона Х. Х. Д е задържан за 72 часа, като предстои внасяне в съда на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Той е привлечен като обвиняем за престъпление по Наказателния кодекс. Превозното средство също е задържано. Според първоначалната експертиза, иззетото контрабандно злато е на стойност около 66 000 лв. Работата по случая продължава.