Като и председател на агенцията в Монтана, която е водеща по проекта, кметът Живков, поздрави всички участници. Той им пожела да поддържат все така високо нивото на съвместните си изяви. Фактът, че река Дунав, която разделя България и Румъния, е втората по дължина граница в Европа, е добра предпоставка за разширяване на трансграничното ни сътрудничество, подчерта Живков.

На изложението във фоайето на Младежкия дом в Монтана са подредени 15 щанда с рекламни, информационни материали. Експонирани са и предмети от традиционни за двете страни занаяти, както и макети на защитени птици и животни. Представени са най-красивите местности и туристически атракции в седем области - Видин, Враца, Монтана, Плевен, Олт, Долж и Мехединци.

По проекта досега бе направено приложение за мобилни устройства, което функционира като навигатор, с актуална информация в текст и снимки за туристическите забележителности в областите. Приложението може да се изтегли безплатно от Apple App Store и Google Play под наименованието NATURE IN HAND. Освен това през април бе организиран демотур за фирми и сдружения, работещи в сферата на туризма и журналисти.

Трансграничният проект е на стойност 511 696 евро, осигурени от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.