© Община Враца

Кметът Калин Каменов заяви, че в рамките на изпълнявания проект Бяла и Синя зала в Младежкия дом са с подменена дограма, инсталации и специално осветление, подходящо за експонация на картини и тематични изложби. „През последната година бяха инвестирани средства и в ремонта на покрива на сградата, като същевременно е осигурена и достъпна среда за хора в неравностойно положение“ – добави още Каменов.

Директорът на Младежкия дом Георги Врабчев благодари на местната администрация за реализираните строително-ремонтни дейности и заяви, че цялостен ремонт на залите не е извършван в последните десетилетия.

Георги Ганецовски – директор на Регионален исторически музей коментира, че обновените помещения ще бъдат използвани за експонирането на изложби.

На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Александър Владимиров и Цветан Стойчков, представител на фирмата-изпълнител, служители на Младежкия дом и Регионалния музей, както и членовете на творчески формации.

Дейностите по обновяването на залите и покрива са реализирани в рамките на проект „Младежки дом-атрактивно културно средище" по Оперативна програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021".