През учебната 2017/2018 г. към Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) в Мездра ще работят 12 групи по интереси в областите "Изкуство" и "Спорт". Това са Вокална група "Детски свят" с ръководител Анета Петкова, Художествена гимнастика с ръководител Цветелина Цинцарска, Мажоретен състав и Спортна гимнастика с ръководител Христина Стоянова,. Изобразително изкуство с ръководител Цецка Маринова, група за художествено слово "Приказен свят" с ръководител Соня Цекова, Хандбал с ръководител Галя Николова и Футбол - деца, родени през 2007-2009 г., с ръководител Атанас Георгиев и помощник-треньор Цветомир Събков.

В тях ще се обучават около 200 деца на възраст от 5 до 19 години, които под ръководството на своите преподаватели ще развиват своите творчески заложби в сферата на изкуството и спорта.

Съществен момент в специфичния учебно-възпитателен процес, който се осъществява в Центъра, е участието на неговите възпитаници в конкурси, фестивали, състезания, изложби и турнири на регионално, национално и международно ниво.