снимката е илюстративна
снимката е илюстративна

Благодарение на предоставена информация от отдел „Вътрешна сигурност“ на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД, на 5 март 2024 г., около 19:20 ч., във връзка с провеждане на процесуално следствени действия от служители на няколко звена, с отдел Разследване при Областната дирекция на МВР – Плевен и служители на Районно управление – Левски, е извършено претърсване и изземване на лек автомобил, управляван от служител в „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД и съпровождан от негов спътник, също служител в дружеството, уточниха от БДЖ.

В автомобила са намерени и иззети пластмасови туби, съдържащи течност от петролен продукт, наподобяваща дизелово гориво. При последващо претърсване на адреса на водача на автомобила е открито и иззето голямо количество туби със съдържание от същата течност.

Процесуално следствените действия продължават.

По случая е образувано досъдебно производство при Областна дирекция на МВР – Плевен.

Служителите на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще бъдат отстранени от работа.

На 29 януари служители на Второ районно управление в София установиха и задържаха трима мъже, на 18, 22 и 40 години, извършили кражба от БДЖ, поделение „Пътнически превози“. Действията по разследването започнали на 23 януари, след като служител на железниците потърсил съдействие от полицията. Малко преди това той установил, че от локомотивно депо е извършена кражба на рула с медна намотка от трансформатори на локомотиви.