В първото занимание на Локо (Мездра) за тази година взеха участие 17 футболисти. Сред тях са две нови попълнения - 22-годишният вратар Ивайло Сайков, който е бивш възпитаник на клуба, и 25-годишният защитник Александър Иванов, който е юноша на столичния Левски, а за последно е играл в четвъртоешелонния Надежда II (Доброславци).

Ивайло Сайков е бивш юношески национал, освен на мездренския Локомотив, е пазил също на Оборище (Панагюрище), Локо (Горна Оряховица) и ЦСКА 1948 (София) във Втора професионална лига, през есенния полусезон защитаваше вратата на Бдин 1923 (Видин).

В групата са включени и няколко юноши на клуба, които ще тренират с мъжкия отбор.

Помощник-треньорът на мъжки тим Иван Георгиев-Саки заяви, че зимната селекция е отворена, като се водят преговори за привличането на още няколко нови попълнения, с оглед решаване най-вече на проблемите в отбраната на "червено-черните". Очаква се пълноценна подготовка с отбора да започнат десният бек Алексзандър Петров и централният защитник Ивайло Желязков, които лекуват контузии, но се възстановяват.

Зимната подготовка на ОФК Локомотив ще протече при домашни условия. Планирани са 5 контролни срещи в игровия цикъл сряда-събота, като на този етап са уточнени датите на три проверки - на 26 януари (събота) с Ботевъ (Брусен), на 2 февруари с Надежда (Доброславци) и на 9 февруари с Балкан (Ботевград).

Заедно с мъжкия тим, подготовка започнаха и детско-юношеските формации на клуба. Треньорът на юношите младша възраст и на децата Стоян Стоянов каза, че работата в школата върви по план, всички групи са пълни. През зимната пауза са привлечени още две момчета от Враца при U17.