Планинските спасители реагираха вчера на сигнал за пострадал 70-годишен мъж при падане в района на връх Вихрен. Мъжът беше транспортиран от планинските спасители с носилка.

От ПСС са извършили успешно още две акции с пострадали туристи в планините. Първият сигнал е за жена със съмнения за фрактура на крака в района на хижа „Мусала“. Жената е била част от туристическа група. Когато спасителите пристигат на място, има още една пострадала – жена с наранено коляно. Вторият случай е за мъж със съмнения за счупен крак в долината на връх Мальовица, над хижа „Мальовица“. Акцията по транспортирането му е приключила в 00:30 часа.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология над планините в Западна България ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. На отделни места ще има и гръмотевична дейност. В планините на изток облачността ще е променлива и само на отделни места ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Биляна Иванова/БТА