За 5 години фераритата, пък са се увеличили от 72 на 85 – с български номера. 21 от тях са до 5 години. През първите 4 месеца на годината у нас са регистрирани 5 броя спортни коли от марката, всичките употребявани. Продажбите на луксозни автомобили в България продължават да са около 10% от всички на нови коли и през 2018 г., като сред тях има екзотични и скъпи модели на „Бугати“, „Макларън“, „Ламборгини“, „Астън Мартин“, „Ролс-Ройс“ и други.

Официалните данни в сайта на МВР показват, че в България преди пет години в статистиката не са фигурирали луксозни марки като “Ламборгини”, защото не са надвишавали бройката от 40 автомобила. Сега вече са 60 по родните улици, а най-много бройки от мощните коли е имало през 2016 г. – 74. В регистрите от началото на годината са влезли 5 ламборгинита.

Иначе български номера в КАТ са сложени на един „Ролс-Ройс“, като от марката в страната вече има 54 коли. „Мазерати“ също не са много – общо 217, като 32 от тях са на възраст до 5 години. За половин десетилетие хората с възможности, които харесват марката, почти са се удвоили. По-достъпните, но луксозни машини от марката “Ягуар” вече са 2465 в България, като 231 от тях са на възраст от 0 до 5 години.