За трета поредна година Градската библиотека при Читалище "Просвета” - Мездра организира инициативата "Забавно лято в библиотеката”. Тазгодишното издание на програмата за децата през лятната ваканция ще премине под наслов "Вселена за всички”. Занятията ще се провеждат всеки делничен ден до края на август от 14.00 до 16.00 часа.

Програмата на "Забавно лято в библиотеката” включва: в понеделник - четене на книги от препоръчителните списъци и гледане на филми на същата тематика, във вторник и четвъртък - курс по астрономия за начинаещи, в сряда - географско пътешествие „С куфар из Европа” и в петък - арт работилница „Хей ръчички, хей ги две”.

„За нашите малки читатели сме подготвили разнообразна и атрактивна ваканционна програма, която ще направи тяхното свободно време интересно и полезно”, сподели Димитрина Иванова, библиотекар в градското читалище.

Инициативата "Забавно лято в библиотеката” ще бъде официално открита с празнична програма в понеделник (4 юли) от 10:00 часа на зелената морава пред читалището. В тържеството ще се включат деца - активни читатели на библиотеката, а домакините са подготвили и специални изненади за публиката.