В прочувственото си слово кметският наместник Савинка Спасова отбеляза: „Днес ние сбъдваме една мечта на поколения жители на кметство Чифлик. Тя стана реалност, благодарение на всички вас, които помогнахте със средства според възможностите си. Благодаря и на тези, които вложеха своя труд в изграждането на храма.

Четири години упорит труд и събиране на средства съпътстваха строежа. През тези години преминахме през много трудни моменти, спирахме и пак започвахме да изграждаме. Но в нито един момент не се отказвахме, защото човек не бива да се отказва от мечтите си.

Този храм ще оглася с камбанен звън околността и в празник и в делник, за радост и мъка. Вярвам, че от този ден вратите на храма ще са отворени за всеки да влезе и се помоли за своите близки, да утеши душата си, да запали свещичка за здраве“.

В неголемия храм с резбован иконостас и камбана, за първи път се чуха молитви и песнопения, Символа на вярата и „Отче наш…”, което развълнува и просълзи много от благочествивите християни.

Кметът поздрави всички като изказа своята огромна благодарност на кметския наместник Савинка Спасова за дългогодишния упорит труд по реализиране на голямата мечта и поднесе благодарствени писма на всички дарители за тяхната човечност, щедрост и подкрепа.

Всички миряни се събраха на обща трапеза да вкусят от осветените празнични гозби и да се повеселят.

Източник: belogradchik.bg