Била е издадена заповед за защита, с която на мъжа са били наложени ограничителни мерки - забрана да доближава дома на пострадалата, да не упражнява над нея насилие или психически тормоз, да не посещава местоработата ѝ, да не доближава на по-малко от 50 метра местата ѝ за отдих и социални контакти и т.н.

Въпреки това той е продължил да тормози съпругата си. На 10 ноември пред магазин в Якимово той е хвърлил камъни по нея, отправил обидни думи и я ударил с юмрук, при което тя паднала и след подаден сигнал на спешния телефон, била откарана в болница.

Установено е, че той е криминално проявен и осъждан и срещу него има висящо наказателно производство. Тъй като престъплението е с висока степен на обществена опасност, Районният съд в Лом е преценил, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление и му е наложил постоянен арест.

Той обжалвал пред Окръжния съд в Монтана, но и на втора инстанция мярката му е потвърдена. Решението е окончателно и не подлежи на протест. Така той ще трябва да дочака присъдата по делото срещу него в затвора.