Църквата „Св. Архангел Михаил” във Върбешница е четвъртият храм, който ще бъде ремонтиран и зографисан по проект, финансиран от Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.
Въпреки че храмът в селото е построен едва преди 10 години, той все още не е зографисан, а мазилката от тавана вече е наполовина паднала. Заедно с енорийския свещеник отец Владислав Цветков, кметът на селото Магдалена Динкова е кандидатствала с проект чрез Врачанската света митрополия и Негово високопреосвещенство митрополит Григорий за ремонт и зографисване на стените на храма. Официалното уведомление от Дирекцията по вероизповеданията вече е факт и проектът за ремонт на храма "Св. Михаил" ще бъде финансиран.

Стойността на проекта е 4 000 лв, с които ще ремонтира тавана на църквата, ще бъде затворена шахтата на водомера в двора и ще бъде доизградена оградата на църковния двор.

„Подготвили сме с отец Владислав и проект за зографисване на църквата, който е издържан изцяло по изискванията на канона, и е одобрен от митрополията. Самият проект ще бъде изпълнен следващата година"- каза кметицата.

„Едновеременно с това, в момента се подменя водопровода от "ВиК" ООД - Враца най-старата улица в селото от центъра към църквата. Старият водопровод е прокаран през 1955 година, а улицата е асфалтирана през 1960. Това стана възможно след отпуснатите средства почти 22 500 лв по Постановление № 260 на Министерски съвет от 27 ноември миналата година”- допълни Магдалена Динкова.