Съгласно чл. 19 от Наредбата за условията и реда за провеждане на конкурси с възлагане управлението на еднолични търговски дружества с общинско участие в Община Мездра, обяви конкурс за управител на "Мездра-Автотранспорт 2003" ЕООД.

Конкурсът се провежда в три етапа - предварителен подбор по документи;представяне на програма за развитието и дейността на търговското дружество за 3-годишен период от допуснатите кандидати и събеседване с кандидатите.

Съгласно изискванията за провеждането на конкурса, кандидатите за управител на „Мездра – Автотранспорт – 2003″ трябваше да подадат заявление в свободен текст; автобиография; нотариално заверени копия от диплом за завършено висше образование и други документи, удостоверяващи квалификация; копие от трудова и/или служебна книжка /ако има такава/; свидетелство за съдимост и декларация за липсата на обстоятелства по чл. 19 от Наредбата за реда за упражняване правата на собственост на община Мездра върху капитала на търговските дружества.

Избрана бе и временна комисия за подготовка и провеждането на конкурса в състав: председател - Сашо Илиев/ зам.- кмет на община Мездра/, секретар – Цветомир Стоев /Адвокатска кантора „Пешковски и Карамелски”/, Цеца Костова /директор на Дирекция „Финанси, икономика и проекти”/, Христина Чулева /гл. специалист „Придобиване и разпореждане с общинска собственост”/ и общинските съветници Ивайло Тодоров, Десислава Костова и Гергана Петрова.

Но явно на Община Мездра не й върви в провеждането на конкурси, тъй като и този се оказа поредният провален и отложен. В посочения 30-дневен срок за подаване на документи за участие в конкурса, на практика се оказа, че за обявеното място се е явил само един кандидат – Петя Младенова Първанова.

След разглеждането на подадените документи от страна кандидата, комисията установи, че не са спазени изискванията за допускане до участие в конкурса, заложени в т. 5.3 към Обявлението за провеждането на същия – липсва нотариално заверено копие за придобита образователна степен.

На основание чл. 6, ал. 1, т. 8 отНаредбата за условията и реда за провеждане на конкурси с възлагане управлението на еднолични търговски дружества с общинско участие, ще бъде прекратена процедурата по провеждането на конкурс и възлагането на нов.