Фестивалът ще бъде открит на 2 август с постановка на „Тоска“, следват „Мадам Бътерфлай“ и „Турандот“, уточни маестро Карталов. На 9, 10 и 11 август зрителите ще могат да гледат премиерата под открито небе на „Медея“ от Луиджи Керубини. Фестивалната програма ще завърши с три поредни спектакъла - 16, 17 и 18 август, на винаги очаквания и любим мюзикъл „Мама Миа!“ по музика на Бени Андершон и Бьорн Улвеус, уточни директорът на Софийската опера и балет.

„Опера на върховете“ е новаторска идея на акад. Пламен Карталов, която той осъществява за пръв път преди девет години. Оттогава летния фестивал се превърна в традиция и очаквано културно мероприятие през летните месеци не само в Белоградчик, но и в Северозападна България. То привлича любители на оперното изкуство от целия свят, които имат възможност да усетят по неповторим начин музикалните произведения сред магическата красота на скалите, допълни маестро Карталов.

БТА е медиен партньор на летния фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“, който се организира от Софийската опера и балет със съдействието на община Белоградчик.