Записвания за прегледите, които са платени, се приемат при секретарката на МБАЛ - Мездра Илияна Миркова (ет. 5 в сградата на болницата) или на тел. 0910 9 26 00 и 0877 734 580. Графикът на прегледите ще бъде обявяван на главния вход на лечебното заведение и при секретарката.

Д-р Яни Здравков е един от водещите офталмолози у нас, доктор на медицинските науки, ръководител на Отделението по витреоретинална хирургия в Клиниката по очни болести на Александровска болница и преподавател в Катедрата по офталмология на Медицински университет - София.

Занимава се с диагностика и лечение на болестите както на предния, така и на задния очен сегмент - катаракта, глаукома, макулна дегенерация, диабет, възпалителни и съдови заболявания и др.

Специализирал е в Италия, Словения, Чехия и Швейцария. Автор е на редица публикации в български и чуждестранни научни списания, както и редовен участник в научни конференции и конгреси у нас и зад граница. Членува в Българския лекарски съюз, Националната глаукомна асоциация и в Европейската асоциация на катарактните и рефрактивни хирурзи.