"Днес под ръководството на Специализираната прокуратура на територията на област Враца служители на ГДБОП и на жандармерията извършват активни процесуално-следствени действия. Разследва се организирана престъпна група, която е извършвала рекет, палежи, лихварство и разпространение на наркотични вещества.

Групата е действала от септември 2015 г. до настоящия момент. Задържани са 9 лица, извършват се претърсвания в жилища и автомобили и се разпитват свидетели“, каза още Арнаудова и обясни, че по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на място са изпратени екипи и от Бюрото по защита към главния прокурор и Бюрото по защита на свидетели, които да обезпечат действията по разследването и да оказват защита на свидетелите.

Румяна Арнаудова съобщи още, че утре в 13.00 часа на импровизиран брифинг в Оряхово ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и говорителят на главния прокурор ще предоставят повече информация за хода на разследването.

Източник: focus-news.net