Конкурсът „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ е организиран от регионалния портал за новини Espressonews.bg и се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел. В тазгодишното, четвърто издание се включват 121 ученика от средните училища в 15 общини.

В рамките на месец и половина участниците работиха по шест конкурсни задачи, под менторството на утвърдени журналисти и преподаватели. Броят на създадените статии и видеорепортажи е над 300. Участниците се борят за титлата „Репортер на EspressoNews”, като победителят ще получи и пътуване в Брюксел.

На официалната церемония във Враца ще станат ясни тези, които ще получат журналистически стажове в националните медии, партньори на конкурса, носителите на званието „Посланик на община“. Ще бъдат обявени имената на участници, които ще бъдат поканени на събеседване в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС, за да продължат своето образование в избрана комуникационна специалност там. Предвидени са и специални награди, предоставени от компаниите и институциите, партньори на проекта.