На второ място комисията класира творбата на Галя Лазарова от ФСПГ „Васил Левски“ - Монтана. Тя е заснела II СУ „Н. Й. Вапцаров“ със заглавие „Училището на моя живот“ и коментар: „Моето училище, в което започнах образованието си и в което израснах и станах Личност“.

На трето място се нареди снимката на Симеон Димитров от ПМПГ „Св. Климент Охридски“ - Монтана. С нея той е запечатал офиса на Областен информационен център - Монтана, изграден по проект на Оперативна програма "Техническа помощ" 2007-2013 г., като в своя коментар посочва: "Надявам се един ден да имам възможност да ползвам услугите, предоставяни от експертите на ОИЦ - Монтана и да стана участник в разработването и изпълнението на проекти по оперативните програми”.

Фотографията, получила най-много харесвания във фейсбук, е на Майкъл Боянов, ученик от ПГПЧЕ ЮПетър Богдан“ - Монтана, който е заснел Античната крепост в града, обновена по проект "Подкрепа за развитието на туристически атракции", по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г.

Конкурсът се организира от ОИЦ - Монтана в рамките на кампанията "Заедно за Европа” на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в страната и е посветен на 10-ата годишнина от присъединяването на България към Европейския съюз.