С едноминутното мълчание в началото на събитието беше почетена паметта на Милка Лалова, поетеса и художничка, която е дългогодишна участничка в двата конкурса.

В тазгодишното издание на изложбата конкурс "Жените в изкуството" се включиха 9 художнички, които се представиха с общо 25 творби - живопис, графика и фотография. С първа награда бе отличена Теменужка Маринова, която изложи три живописни картини - "Цветове", "Спасение” и "Размисъл”. "Те са на много високо ниво на изпълнение и правят силно впечатление с одухотворените образи и тяхното изключително детайлно пресъздаване", подчерта при откриването на изложбата Светла Дамяновска, уредник на Градската художествена галерия.

Втора и трета награда заслужи Нели Стоянова от Зверино, която показа три живописни творби, характеризиращи се с богат колорит, интересни композиции и убедително изпълнение - "Момиче в парка”, "Балерина” и "Жена".

Останалите участнички в изложбата конкурс бяха Елеонор Иванчева, Ивелина Ивова, Кристина Котларска, Мария Цолова, Рени Митева, Светла Дамяновска и Цветана Христова.

Всички участнички в конкурса получиха цветя и грамоти от организаторите, които проявиха интерес да откупят отличените творби.

В поетичния конкурс "Жената - майка и любима" взеха участие 12 авторки от различни поколения. Техните творби в мерена реч оцени жури с председател известния поет и публицист Драгомир Шопов. Първа награда в конкурса заслужи Светла Дамяновска, а с втора и трета бяха отличени Галя Василева и Рени Митева.