Около 4 ч. сутринта на 21.07.2020 г. полицаи в Районно управление на МВР гр. Видин изпълнявали служебните си задължения, като осъществявали обход по ул. „Цар Михаил III Шишман“ в града. Забелязали лице с велосипед, което пренасяло в коша му множество електрически инструменти – бормашини, ъглошлайфове, акумулаторни винтоверт, патронници, свредло и други. При проверка се установило, че мъжът е криминално проявения Ц.К. При зададените му въпроси за произхода на вещите той признал, че ги откраднал от чужд гараж.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство с обвиняем Ц. К. е било изяснено, че той е извършителят и на други кражби. Няколко дни по-рано рецидивистът отнел чужди вещи от три автомобила, паркирани на различни места в града. Собствениците им подали жалби в полицията, като впоследствие били уведомени, че същите са намерени и им били върнати. Общата стойност на предмета на престъпното деяние възлиза на 574 лева.

Предстои наказателното производство срещу многократно осъждания Ц. К. да продължи в съда. По искане на Районна прокуратура – Видин спрямо него е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.