Като част от глобалното гражданско движение "Let’s Do It World“, есенното издание тази година е стъпка от подготовката на страната ни за участие в първия Световен ден на почистването през есента на 2018 г. и има за цел да обедини доброволците от 150 държави в най-голямата зелена и позитивна гражданска инициатива, която светът е виждал.

За реализиране на кампанията на желаещите да се включат в нея ще бъдат раздадени полиетиленови чували за смет и ръкавици от представители на Общинската екологична инспекция (стая 108), на кметовете и кметските наместници на населени места, на председателите на сградите в режим на етажна собственост, ръководителите на фирми, учреждения, учебни заведения, политически партии и неправителствени организации и на гражданите.

Събраните чували с отпадъци трябва да се поставят до обществените съдове за смет в града, след което ще бъдат извозени от сметосъбираща техника. Местата за събраните отпадъци по селата се определят по преценка на съответното кметство.

С участието на всеки един в кампанията ще демонстрираме своята активна гражданска позиция и ангажираност с каузата за чиста околна среда за нас и следващите поколения.

За допълнителна информация и получаване на подръчни материали: тел.0910/ 921 16, вътр.135, 0910/ 920 08.