ОбС реши да бъдат предоставени за ползване под наем през стопанската 2022-2023 г. на собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни 38 549,265 дка мери, пасища и ливади от Общинския поземлен фонд, от които 4 924,415 дка за общо ползване и 33 624,850 дка за индивидуално ползване.

Приет беше Отчет за работата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетните в община Мездра за 2021 г.

Съветниците потвърдиха върнатото от областния управител на Враца за ново обсъждане Решение №415/ 27.01.2022 г., с което беше приет отчет на Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на община Мездра през второто шестмесечие на м. г.

Местният парламент даде съгласие да бъдат отдадени под наем, без търг или конкурс, за срок до 3 години, две помещения с обща площ 55 кв. м. в партерния етаж на Средно училище „Иван Вазов“ за офис на Хандбален клуб „Локомотив“ - Мездра, с месечен наем 176 лв. с ДДС.

Във връзка с искане за финансово подпомагане, отправено от ЖКХГ „Анелия“, ОбС реши да се осигурят средства в Бюджет 2022 на Община Мездра в размер на до 10 000 лв. за участие на групата по масов спорт над 50 години през м. октомври т. г. в 8th Golden Age Gym Festival в гр. Фуншал на остров Мадейра, Португалия.

ОбС реши да се включи в Капиталовата програма на Бюджет 2022 на Община Мездра изграждането на тротоари по ул. „Георги Димитров“ в с. Горна Кремена и да се удовлетвори искането на граждани, живеещи на ул. „Яворов“ №4 в гр. Мездра, за полагане на настилка в пространството пред вх. А и в участъка между оградата на Детска градина „Слънчице“ и същия вход на жилищния блок.

ОбС се разпореди с 8 поземлени имота - частна общинска собственост в землището на Дърманци, Мездра и Царевец и подкрепи с различни решения изграждането на 4 Фотоволтаични електроцентрали с мощност до 5 MW в землищата на Върбешница, Цаконица и Брусен.