Кметът Калин Каменов заяви, че към момента противоепидемичните мерки в града се спазват от голяма част от гражданите и организирането на подобен тип мероприятия, в които участие вземат хиляди хора, ще създаде предпоставка за повишено епидемиологично разпространение на коронавируса. „Вече повече от месец, голяма част от нашите съграждани стриктно следват указанията за изпълнение на ограничителните мерки.

Неоспорим факт е, че в рамките на месец май, Враца се превръща в своеобразна столица на патриотизма, чрез провеждането на Ботеви дни. През 2019 година, над 10 000 човека са посетили организираните вечерни концерти – нещо, което не само е невъзможно да се случи сега, а и ще е крайно безотговорно спрямо живота и здравето на всеки един врачанин“ – каза още Каменов.

Желаещите да поднесат венци и цветя пред паметника на Ботев на централния площад, както и на този на връх Околчица, ще могат да го направят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. За целта ще бъде създадена организация пред монументите, с цел избягване струпването на много хора на едно място.