© Община Видин

На заседанието бяха приети Стратегия за управление и разпореждане с общинска собственост за периода до 2024 – 2026 година и Годишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 година на Община Видин. Общинските съветници одобриха поемане на общински дълг за осигуряване на финансиране за изпълнение на проект „Изпълнение на енергоспестяващи мерки за достигане на сграда с близко до нулевото потребление в „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Видин“.

Местният парламент гласува и предоставяне на два броя помещения за безвъзмездно ползване за нуждите на Регионалната картотека на медицинските експертизи (РКМЕ) към Регионална здравна инспекция – гр. Видин, находящи се в „Диагностично – консултативен център 1 – Видин“ ЕООД (бивша Поликлиника), публична общинска собственост, за срок от 10 години. Одобрено бе предложение за безвъзмездно предоставяне на двуетажна сграда, публична общинска собственост, за нуждите на Фондация „Подкрепа за реализация“ също за срок от 10 години.

В дневния ред на заседанието Общински съвет – Видин одобри и предложения, свързани с изменение на Общ устройствен план на Община Видин.

Източник: vidin.bg