Проектът предвижда обновяване и модернизиране на сградния фонд и оборудването на филиала за Спешна медицинска помощ в гр. Мездра. Става дума за обект с обща площ 170 кв. м., недвижим имот, който е публична общинска собственост и е разположен на първия етаж в сградата на поликлиниката.

При реализирането на това инвестиционно намерение ще бъдат изградени козирка с площ 35 кв. м, навес за линейките с площ 45 кв. м., помещение за дизелов генератор с площ 10 кв.м. и прилежащ паркинг за специализираните автомобили с площ 80 кв. м. Изпълнението на проекта не предвижда изразходване на средства от бюджета на общината.

Предложението бе подкрепено единодушно от всичките 18 общински съветници, които присъстваха на сесията.

Изпълнението на проекта на здравното министерство за обновяване и модернизиране на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ у нас трябва да приключи до пролетта на 2018 г. С предоставените безвъзмездно от Европейския съюз около 84 млн. евро ще бъдат направени мащабни инвестиции в съществуващите 28 Центъра за спешна медицинска помощ, 170-те филиали към тях и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения.