„Автобусният парк, с който разполага нашата общинска фирма, не е достатъчен, за да обслужва всичките поети линии, подчерта Генади Събков. Поради това в последно време страдат и разписанията и графиците по изпълнение на транспортната схема. За съжаление, единият от автобусите претърпя ПТП и беше бракуван. Предстоящо е бракуването и на друг автобус. Ръководството на общинската администрация предприе спешни мерки. Това, което намерихме като резерви, е един автобус от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство и един от автобусите от Общинското предприятие „Чистота”. Прекроихме нещата, само и само да обезпечим нещата в това направление”.

Разписанието за превоз на пътници по това направление включва три курса дневно - 6:20, 13:30 и 17:14 часа. Вследствие на авариите на автобусите, се е нарушило ритмичното изпълнение на графиците, се казва още в отговора на кмета. С цел подобряване на обслужването на населението в тези села е създаден още един допълнителен курс - в 14:40 ч.

Кметът Събков бе категоричен, че държавата изцяло трябва да промени начина на субсидиране на транспорта.

На ноемврийската сесия групата съветници от ГЕРБ отново поставиха въпроса за ТИР паркинга пред хотелски комплекс „Долче Вита”.

„Кметът и Общинският съвет в случая нямат никакви права по Закона за устройство на територията за предприемане на конкретни стъпки, които да решат проблема днес и сега, заяви Генади Събков. Аз съм оптимист обаче, и смятам, че отговорните институции ще си свършат работата. Надявам се с нашата настоятелност тези неща да не продължат дълго във времето”.

Събков увери, че са сезирани всички институции, които имат контролни функции, свързани с проблема. Това са Областно пътно управление - Враца, Министерство на земеделието и храните и Агенция „Пътна инфраструктура”

Според предоставената информация от Районното управление на полицията от началото на тази година до момента в района са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия - едно на пътното платно и три извън пътната мрежа, възникнали при маневра пред комплекса.