При първоначалния оглед бяха описани 34 коли без регистрационни номера, неизползвани с години в шест от градските зони. Оказва се обаче, че поставените на трупчета превозни средства са много повече. През последните 30 дни в общината са подадени сигнали за 235 автомобила извън движение в различните райони на Монтана. След предписания 69 от собствениците им са ги извозили от заеманите площи.

Кметът Живков благодари на всички, които са се отзовали и са подали информация, както и на хората, които са изпълнили предписанията. Според него е необходимо да бъде удължен срокът за тях и така се даде възможност и на другите собственици да преместят старите си коли или ги предадат за скрап.

Кметът е убеден, че хората искат да съдействат на властите. Той уточни, че в кампанията по премахването на незаконните паянтови постройки и гаражи, която продължава, от 1200 клетки и павилиони, само за 6 се е наложила намесата на общинските екипи. Всички останали са демонтирани от ползвателите им.

В края на изявлението си Живков обяви телефон 096 305674, на който гражданите могат да подават сигнали за изоставени коли върху обществените площи.