По заповед на Щуката, сведена за изпълнение до редовите чиновници от Roman mole (Talpa romana), под угрозата от уволнение Мисия "Казанлъшка пролет 2018" е пазена в дълбока тайна - свръхсекретност, на която могат да завидят дори водещите разузнавателни служби в света - Федера́льная слу́жба безопа́сности, ЦРУ, Мосад и МИ-6.

Едно птиченце обаче ни каза, че купонът ще се вихри в кокетния комплекс "Пъстървата", разположен в полите на Стара планина, край китното село Енина, на около 5 км от "града на розите" Казанлък, недалече от обикнатия от русофилите/ комунистите (социалистите) язовир "Копринка". Сред специалитетите, които комплексът предлага на почитателите на рибни ястия, са прясна пъстърва с бадеми или пушен сос, риба на керемида или на скара, пържена риба, риба с подправки, рибни шишчета, риба с пикантен сос, рибни дробчета и т. н. Цената за двойна стая с душ е 60 лв., но мездренските общинари ще платят само по 52 лв. (вечеря, нощувка и закуска), тъй като ще ползват отстъпка за група.

А общинарите от Мездра са доказали, че могат да се веселят юнашки. Демонстрираха го неведнъж и дваж в социалната мрежа по време на поредицата "семинари" за "обмяна на опит" в Етрополе, Троянския Балкан, Спанчевци и на морето.

Насладете се на "галерията от типове и нрави български в наше време”!