„Съвместно с Областната дирекция и Общинската администрация продължаваме усилията на всички наши съграждани Видин наистина да се превърне в по-красив от всякога. Днес даряваме близо 1500 акации на пчеларите, които те ще засадят. А Община Видин има отворени телефони, на които всеки един наш съгражданин може да се обажда, за да получава насаждения и цветя, които ще могат да се засадят в междублоковите пространства“ – каза д-р Ценков. Той коментира, че очакванията са до две седмици Общината да започне поетапно реновиране на всички междублокови пространства, които са предвидени след направена от комисия оценка, асфалтирането им, ремонтът на някои улици, които не са в добро състояние. И изрази надежда, че до края на годината нашият роден град ще стане още по-приветлив и красив и видинчани ще се гордеят с него.

От Община Видин припомнят, че от днес стартира следващият етап на програмата „Нашият Видин – по-красив от всякога“ с набиране на заявления (могат да кандидатстват жители, които не са участвали в предходния период на програмата) в рамките на 5 дни, за да се озелени в междублоковите пространства и зелените площи в град Видин, град Дунавци и останалите населени места на територията на Общината. Със заявления могат да се включат и всички държавни институции.

Заявления се подават в Центъра за административно обслужване на адрес: гр. Видин, пл. „Бдинци“ №2. Работното време е от 8:30 до 17:00 часа.

За по-подробна информация може да позвъните на тел. 0884 334305 – Светла Ангелова, началник на отдел „Екология“, в рамките на работния ден - от 9.00 ч. до 17.00 ч.