Кметът Златко Живков е обявил, че тъй като от страна на държавата няма бюджет и общините разполагат със средства, равни на бюджетите от миналата година, ние няма да чакаме средата на годината, когато евентуално нов парламент ще приеме актуален бюджет, а ще започне работа по амбициозна програма за развитие на общината през годината.

Градоначалникът ще вземе участие във вторник в общо събрание на Националното сдружение на общините

Кметът на Монтана е съобщил още, че в местната администрация са постъпили десетки предложения от граждани, фирми, местни общности и общински съветници за подобряване на инфраструктура, услуги и други дейности, извършвани от общината.

Намерението на администрацията е да се удовлетворят тези искания, но за тази цел трябва да се разполага с параметри на бюджет, който може да се харчи. Живков е заяви, че засега общината не може да прескочи рамките от миналата година и ще планира дейностите си именно в тези рамки. Въпреки инфлацията и политическата криза у нас, заради която за две години пет пъти се правят парламентарни избори, община Монтана ще продължи своето развитие и през 2023 година.