© Община Монтана

Общината в Монтана вече е осигурила един тон вода, а при необходимост има готовност за доставка на още количества. Високите температури налагат да започне и сутрешното оросяване на улиците.

„Заради екстремалните жеги има промяна в работното време на общинската фирма „Чистота", както и на други отдели на местната управа. Работният ден ще започва от 7.00 ч. Здравето на хората е важно и подобна мярка е наложителна. Екипите на предприятието са на открито – метат улиците, косят и мият града. Не е редно да са навън, когато температурата на въздуха е 40 и повече градуса“, коментира кметът на общината Златко Живков.

Миенето на улиците и косенето на зелените площи става по график. В най-засегнатите квартали „Изгрев и „Мала Кутловица“, където условията са доста трудни, то е финализирано. Почистени са и каналите. Екипите вече са в ж. к. „Пъстрина“. Следват първа и втора част на ж. к. „Младост“. По-рано се опразват и контейнерите за смет

„Косенето става на етапи, защото зелените площи на Монтана са 600 декара. Хората работят без прекъсване, последователно. Продължават и текущите ремонтите, косенето и пръскането срещу насекоми на улиците и зелените площи в града, каза още кметът.