© Община Монтана

„Този проект е още едно доказателство успехите на местната власт в социалната сфера, заяви кметът Златко Живков. Това са най-добре развитите услуги на общината. От тях зависят 2200 души, които получават или осигуряват грижи. Само в Домашният социален патронаж на община Монтана се осигуряват храна, асистентска подкрепа и домашни помощници на 1255 души, чрез трапезарията, диетичния стол и по два европейски проекта.”

Проектът „Грижа в дома” е финансиран от Европейски социален фонд плюс, чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 в размер на 1 милион 368 хиляди лева . Срокът за изпълнението е 12 месеца и приключва в началото на февруари 2024 год.

Чрез изпълнението на дейностите по проекта възрастни хора в други, който не могат да се обслужват сами получават навременна и професионална подкрепа в зависимост от техните индивидуални потребности.

Става дума за мобилни почасови ежедневни здравно-социални услуги като - пазаруване, доставка на храна и необходими продукти, лекарства, заплащане на сметки /със средства на потребителите/, помощ в домакинството, в личната хигиена, придружаване до различни институции, разходки, както и психологическо консултиране.