Ремонтът на бул. „Христо Ботев” е на финалната права. В момента се поставя последният пласт асфалт. По протежението му ще бъдат изградени 82 отводнителни шахти и две повдигнати пешеходни пътеки, поясни кметът. Продължава ремонтът на бул. „Хаджи Димитър”. Предвижда се по цялото му протежение да бъдат монтирани 120 осветителни тела и да се засадят 80 нови дървета.

"Тъй като сега всеки спира, където пожелае, на булеварда ще се повдигне нивото на тротоарите и ще се поставят ограничителни колчета така, че шофьорите да не могат да паркират в зелените площи и пешеходната алея”, каза кметът. От есента в Монтана ще заработи кола-паяк, която ще вдига автомобилите на спрелите неправилно шофьори. Собствениците им ще си ги търсят на наказателен паркинг”, поясни градоначалникът.

Във връзка с началото на учебната година, тези дни ще бъде опреснена хоризонтална маркировка в близост до училищата и детските градини. Общинската пътна мрежа, по която ще се извозват над 500 деца от селата, се почиства и изкърпва.