"Водени сме от разбирането, че за болните е необходимо високо ниво на качеството на лечение. Затова вече стана традиция да подпомагаме областната болница“, заяви кметът Златко Живков. Той е получил подкрепа от местните парламентаристи от различни партии.

"През всичките тези години от 1999 г. насам, когато Общината е била мажоритарен собственик, за разлика от сега, сме се старали да подпомагаме дейността на болницата, допълни кметът. 2017 г. е бележита в този смисъл, защото освен новата апаратура, закупена със средства от общинския бюджет, беше осигурена и техника по проект на Програмата за трансгранично сътрудничество България - Сърбия, уточни кмета. Той подчерта, че настоящото управление на монтанската болница „Д-р Стамен Илиев" е едно от най-ефективните за последните 18 години, защото лечебното заведение е едно от трите в страната без задължения.

През отделението годишно преминават 1500 пациенти като приблизително толкова са и операциите, които се извършват там. На този тип хирургична маса, която се използва за по тежки травми, са извършени 265 операции за периода, уточни главният лекар на отделението д-р Павел Цочев.

"Новата апаратура ще доведе до значително до повишаване на качеството на услугите, които предлага болницата за хората от областта, заяви директорът на лечебното заведение д-р Тодор Тодоров.

Председателят на Общинския съвет в Монтана Иво Иванов дари икона на Божия син на д-р Цочев, а от името на жените общински съветници, Милена Нончева подари Драцена на сестрите в отделението.