Нинова благодари на общинските съветници и пожела успех на участницитев предизборната кампания, като подчерта, че изборите ще отмината, но всички остават тук след тях. Затова трябва да запазят добрия тон и да се срещат като приятели, а не като врагове.

Общинските съветници единодушно избираха инж. Николинка Кътовска за временно изпълняващ длъжността "кмет на община Мездра“, както и предложените за кметове в 21 кметства. Избраните ще управляват от 27 октомври 2023 г. до полагане на клетва от новоизбрания кмет

Местните депутати приеха средносрочната бюджетна прогноза на Община Мездра за периода 2024-2026 г., и дадоха зелена светлина за кандидатстване за предоставяне на безлихвен заем за изграждане на клетки в Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Враца и Мездра“.

Общинските съветници дадоха съгласие за продължаване на две социални услуги „Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства“ и „Център за обществена подкрепа” - Мездра, като държавно - делегирани дейности.

В останалите точки от дневния ред бяха утвърдени маломерните и слетите паралелки в ОУ „Васил Кънчов” с. Моравица за тази учебна година и кандидатите за съдебни заседатели към Мездренски районен съд.

Местният парламент промени предназначението на земеделска земя от общинския поземлен фонд в землището на селата Люти дол, Брусен, Горна Кремена и Царевец, както и продажба на общински жилищен имот в Мездра. Бе дадено съгласие и за отдаване на помещение за нуждите наНЧ „Изгрев 2023” в с. Крета.

Разгледана беше и жалбата от жители на село Долна Кремена, след което бе решено кметът на община Мездра да издаде заповед за преустановяване движението на товарни автомобили над 3,5 т. през населеното място и да настоява за промяна на обходния маршрут.

Ако искането не се изпълни в 10-дневен срок, ще се премине към ефективни действия за изразяване на гражданската позиция на жителите в общината.