За участие са селектирани групи от 18 държави от 4 континента : Армения, Босна и Херцеговина, Великобритания, Естония, Израел, Индия, Канада, Латвия, Литва, Нидерландия, Полша, Румъния, Словения, Украйна, Хърватска, Чехия, Южна Африка и България.

България ще бъде представена от театрални формации от Асеновград, Враца, Перник, Русе, София и Стара Загора.

В арт-форума ще работи международен екип от режисьори наблюдатели от Великобритания, Естония и Нидерландия - театрални педагози и експерти.

Юбилейното издание на фестивала е под патронажа на г-н Калин Каменов – Кмет на Oбщина Враца и се реализира с финансовата и логистична подкрепа на Община Враца и със съдействието на БААТ.

През 36 -годишната си дейност Международният младежки театрален фестивал(ММТФ) "ВРЕМЕ" е доказал своето високо ниво и се определя не като състезание, а като сцена за свободен, неформален творчески обмен между млади театрални творци, представители на различни страни и култури. Организира се на всеки две години и е едно от най-крупните младежки, международни културни събития в България и региона, и се определя като топ 3 на любителските театрални фестивали в Европа.

До сега в него са участвали групи от: Англия, Босна и Херцеговина, България, Германия, Грузия, Египет, Естония, Израел, Индия, Иран, Ирландия, Испания, Италия, Камерун, Китай, Колумбия, Косово, Латвия, Литва, Македония, Полша, Руанда, Русия, САЩ, Сиера Леоне, Сингапур, Словакия, Словения, Турция, Узбекистан, Украйна, Франция, Хърватска, Чехия, Югославия, Ю. Корея.