През този строителен сезон сградата е основно ремонтирана отвътре и отвън. За обновяването й и за здравето на хората местните свещеници отец Ангел и отец Стилиян отслужиха водосвет.

Кметът на Монтана Златко Живков поздрави всички присъстващи и припомни в речта си за големите ремонти на читалището, храма, здравната служба, площада, училището и кметството, направени в селото през последните четири години. Само за обновяването на сградата на патронажа са инвестирани 36 хиляди лева. Скоро хората от Смоляновци ще се лекуват в нов стоматологичен кабинет.

За кръглата годишнина Живков подари на всеки от служителите на селския филиал подарък.

"Изпълнил съм това, което съм обещал на своите съселяни", заяви кметът на Смоляновци Пламен Лилчов, но има още много работа. Основните улици в селото са ремонтирани, но предстои да бъдат направени страничните. Разрушителните дъждове преди две години са отнесли асфалтовата настилка в планинското село. Оттогава е и искането за близо 1 милион лева, за ремонт на 5 улици, внесено във фонда за бедствия и аварии. "Може би най-сетне ще ни отпуснат средствата", надява се селският управник.