За целта ще бъдат раздадени на водачите брошури за внимателно каране и банери дори и по селата. В кампанията се включват и Българският червен кръст, Съюзът на българските автомобилисти, общините. Миналата година на този ден един човек е загинал в България на магистралата за Бургас.

Повече полицейско присъствие ще има на територията на полицейските управления на територията на монтанска област, увери старши инспектор Красимир Кирилов, началник група „Организация на движението Пътен контрол и превантивна дейност“ в ОД на МВР-Монтана.

Наполовина намаляват жертвите и пострадалите при катастрофи в област Монтана, припомниха от полицейската дирекция. От началото на годината досега са регистрирани 94 пътно-транспортни произшествия, с 5-ма убити граждани и 129 ранени. През същия период на предходната 2017 г. тежките катастрофи в областта са със 7 повече, убитите – със 7 по-малко, ранените – със 7 повече.
През 2017 г. жертвите на пътя в региона са 12. Според пътна полиция подобрението се дължи на по-активното използване на системите за измерване на скоростта и налагането на повече санкции на водачите нарушители на пътя. Предприетите действия от страна на контролните органи е довело до намаление на скоростта от страна на водачите и по-малък брой на загинали при ПТП.