Връчиха наградите на учениците от СОУ „Иван Вазов” - Мездра, представили се най-добре в областния конкурс за рисунка на тема „Водата - извор на живот”, организиран от Регионалния инспекторат по образованието и „ВиК” - Враца. Целта на конкурса е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата, както и да се насочи тяхното внимание и интерес към проблемите с опазването използването на водата.

Победител в общинския етап на надпреварата е второкласничката Катерина Гетова. Наградата връчи директорът на мездренската гимназия Мариела Горанова.

Победителката в общинския етап на конкурса сподели, че най-много обича да рисува природата и затова с радост се е включила със своята тематична рисунка.

Връчени бяха още 7 поощрителни награди на най-добре представителите се в училищния етап на конкурса „Водата - извор на живот”. В него се включиха деца от цялата област, като проявата бе посветена на Световния ден на водата – 22 март.

С първа награда в заключителния етап конкурса бе отличена красивата русалка Ариел, нарисувана от Борислава Руменова, първокласничка в Начално училище „Св. Софроний Врачански“ - Враца, с втора - горската река на Ивана Иванова, първокласничка в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Козлодуй, а с трета - четвъртокласничката Йоана Георгиева от Мизия, която нарисува игра на делфин и момиче. Наградите на призьорите - таблет, дигитален фотоапарат и MP4 плейър, осигури областното дружество „ВиК”-а.